Nattens NHL, 8 april.

Ojojoj, vad mycket hockeygodis vi bjöds på inatt.
Jag tänkte gå och lägga mig efter Senators - Penguins, men var så uppe i varv att jag inte kom i säng förrän Oilers - Kings hade spelat klart. Så mycket hockey som jag såg inatt var det längesedan jag såg. Jag hann med hela Devils - Rangers, slutet av Flyers - Islanders, slutet av Red Wings - Hurricanes, det mesta av Senators - Penguins, slutet av Blues - Jets, slutet av Flames - Coyotes och det mesta av Oilers - Kings. Phew... Tack för modern teknik, som gör att man kan se flera matcher samtidigt.
Jag har nu tagit en välbehövlig sovmorgon och kollat ikapp det lilla jag missade inatt:
 
 
 
New Jersey Devils - New York Rangers 2-4
New Jersey: Elias, Bernier
New York: Hayes, McDonagh, Sheppard, Hagelin
 
En tightare match än den som lagen spelade här om dagen (6-1 till Rangers). Båda målvakterna, Talbot i Rangers och Schneider i Devils, spelade bra trots sex mål i matchen.
Kul att Calle Hagelin fick avgöra (i öppet mål) för sitt Rangers, som i och med vinsten säkrade President's Trophy och hemmaplansfördel genom hela slutspelet! Senast man vann President's var 1994. Jag tror att alla vet hur det gick för Rangers i slutspelet det året, just sayin'...
 
 
 
Philadelphia Flyers - New York Islanders 5-4
Philadelphia: Giroux 2, Bellemare, Colaiacovo, Schenn
New York: Tavares, Lee 2, Boychuk
 
Riktigt sjukt avslut på den här matchen. Islanders gjorde 3-4 med mindre än två minuter kvar av matchen och kvitterade till 4-4 med 28 sekunder kvar. Flyers avgjorde sedan med ett fattigt slumpmål med endast 2,1 sekunder kvar. Det målet får verkligen Jaroslav Halak i Islanders-kassen ta på sig. Han hade överlag inte någon lyckad kväll.
Tavares (1+2) vann matchen i matchen mot Voracek (0+2) och leder nu poängligan på 83 poäng, lika många som Crosby men med mer gjorda mål. Voracek skuggar två poäng bakom.
Islanders är fortfarande inte helt klara för slutspel, man behöver en poäng till för att vara helt på den säkra sidan. De där 2,1 sekunderna kan alltså komma att bita Islanders ordentligt i baken till slut...
 
 
 
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 3-2
Detroit: Zetterberg, Nyquist, Datsyuk
Carolina: Gerbe, Terry
 
Ångestladdad match för Detroits del. Carolina ledde med 2-1, men med hjälp av svenskmål, Datsyuk och målvakts-Howard så lyckades Red Wings vända på den här matchen.
Detroit är fortfarande inte helt klara för slutspel, eftersom även Ottawa vann inatt.
 
 
 
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 4-3 (efter förlängning)
Ottawa: Pageau, Stone 2, Hoffman
Pittsburgh: Crosby, Bennett, Hörnqvist
 
Hade Pittsburgh vunnit den här matchen under ordinarie tid så hade de varit klara för slutspel. Det började också bra för Penguins. Det tog bara 10 sekunder innan Crosby hade dunkat in ettan. Man hade sedan en 3-0-ledning, men en mäktig vändning av Senators slutade med att stekhete Mark Stone avgjorde i förlängningen.
Ottawa har nu 95 poäng. Man möter klara seriesegrarna New York Rangers och avsågade Philadelphia i sina två avslutande matcher. Pittsburgh har 96 poäng och möter härnäst ett New York Islanders som vill säkra sin plats i slutspelet. Man avslutar sedan mot jumbon Buffalo. Mitt emellan Sens och Pens ligger Boston, också de på 95 poäng (med en match mindre spelad). Det är upplagt för ett jättedrama med andra ord.
 
 
 
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 0-1
Winnipeg: Thorburn
 
Central Divisions förstaplacerade lag St. Louis mot ett vilt slutspelsjagande Winnipeg. Matchen präglades av två riktigt bra målvaktsinsatser, Jake Allen i Blues (96,8%) och Ondrej Pavelec i Jets (andra nollan i rad). Pavelec rånade Schwartz på ett givet mål i första perioden med en räddning som mycket möjligt kan vara en kandidat till årets räddning. Han har verkligen steppat upp när det betyder som mest.
Det här var en riktigt värdefull seger för Winnipeg, särskilt när Los Angeles dessutom förlorade sin match. Man har nu tre pinnar upp på just Los Angeles med två matcher kvar att spela.
 
 
 
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 1-2
Chicago: Bickell
Minnesota: Granlund, Zucker
 
En tillknäppt match som stod 0-0 med 10 minuter kvar. Bra målvaktsinsatser av både Dubnyk (97%) i Wild och Crawford (93,3%) i Blackhawks.
Minnesota är nu helt klara för slutspel.
 
 
 
Calgary Flames - Arizona Coyotes 3-2
Calgary: Gaudreau, Jones, Monahan
Arizona: Crombeen, Cunningham
 
"Johnny Hockey" visade vägen för sitt Calgary när man tog en viktig seger. Jonas Hiller i Flames-målet höll dock på att ställa till det när han var ute och snurrade med pucken, vilket gav Craig Cunningham öppet läge att sätta kvitteringspucken. Sean Monahan, en av flera Flames-spelare som verkligen har levererat i år, avgjorde matchen med sitt snygga 3-2-mål.
Calgary behåller därmed sin tredjeplats i Pacific. Man kan säkra sin slutspelsplats om man slår närmast jagande Los Angeles på hemmaplan natten mot fredag. Snacka om att det kommer vara slutspelskänsla över den matchen.
 
 
 
Colorado Avalanche - Nashville Predators 3-2
Colorado: Iginla, O'Reilly, Hishon
Nashville: Järnkrok, Ellis
 
Nashville blev rejält bortdömda när de i tredje perioden gjorde ett 3-2-mål som inte räknades på grund av en goalie interference. Repriserna visar dock att det var Varlamov själv som snubblade. Istället fick Joey Hishon avgöra matchen med sitt första NHL-mål.
Nashville blev det tredje topplaget i Central Division att förlora med uddamålet inatt, vilket gör att man ligger kvar på andraplatsen i divisionen.
 
 
 
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 4-2
Edmonton: Fraser 2, Pouliot, Pitlick
Los Angeles: Muzzin, Doughty
 
Det här hade man inte direkt väntat sig. När de möttes för några dagar sedan så vann Kings med 8-2. Det var dock andra bullar inatt.
Los Angeles valde av någon anledning att spela Martin Jones i målet istället för Jonathan Quick. Mycket märkligt beslut, och Jones var inte heller speciellt bra, även om han kanske inte kan lastas helt för målen. Richard Bachman i Oilers-målet släppte in ett Doughty-skott från halva planen, jag antar att det var för att kompensera Kings bänkning av Quick...
Det här var en riktig kämpaseger för Oilers, som tydligt ville visa att man kan spela bra ishockey om man vill.
Regerande mästarna i Los Angeles ligger nu extremt risigt till. Härnäst väntar Calgary på bortaplan, en match som Kings måste vinna.
 
 
 
Det var en sjukt spännande natt med mycket bra hockey och många resultat som gick "min" väg. Natten som kommer bjuder bara på tre matcher, där den enda matchen som jag anser vara värd att se är Washington - Boston. En match som jag hoppas att Washington vinner.
 
På återseende!
 

Kommentera här: