Nattens NHL, 2 april.

Som jag skrev igår, det var inga höjdarmatcher natten till torsdag.
Jag låg och sussade sött i sängen istället för att titta på hockey inatt. Jag har inte sett någon match i efterhand, utan endast highlightsen. Här kommer det lilla jag fick med mig från det:
 
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 4-3
Buffalo: Dalpe, Hodgson, Moulson, Ellis
Toronto: Brewer, Van Riemsdyk, Kadri
 
Hur vet du att du är ett dåligt ishockeylag? Du tappar en 3-1-ledning mot Buffalo. Precis det som hände Toronto inatt. Ett Toronto som, trots att man vann senast, verkar vara helt under isen. De får inte till det alls där borta i östra Kanada. Johan Larsson hade en assist och Anders Lindbäck stod hela matchen i Buffalos mål. Zac Dalpe gjorde sitt första mål för säsongen och var återkommande i highlightsen. Kul för honom.
 
 
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-4
Pittsburgh: Crosby
Philadelphia: Schenn 2, Lecavalier, Colaiacovo
 
Pittsburgh trivs inte mot Philly, det är väldigt tydligt. Som tur är så behöver de inte vara rädda för att stöta på dem i ett slutspel, då Flyers redan är körda i det racet. Brayden Schenn gjorde alltså två mål inatt, dessutom lade Lecavalier in en puck. Lecavalier som är en före detta poängkung, men numera ser ut att behöva en rullator för att ta sig fram. Kul för Flyers att få spöa rivalen, medan Pens troligen mest är nöjd med att komma undan helskinnade från denna match.
Den stora händelsen var att Sidney Crosby gjorde mål nummer 300 i sin NHL-karriär. En fin milstolpe för en kille som faktiskt inte är mer än 27 år. Han leder nu poängligan med tre poäng framför Ovechkin, Tavares och Voracek. Inte illa för en kille som experterna har dömt ut i år. Jag tror inte att han släpper greppet om poängligan.
För övrigt så älskar jag Pittsburghs retro-tröjor. Framförallt så såg Fleury i kassen riktigt härlig ut med retro-tröjan kryddad med helgula skydd.
 
 
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 5-1
Anaheim: Beauchemin, Thompson, Perry, Despres, Cogliano
Edmonton: Nugent-Hopkins
 
Inget snack om saken här, klasskillnad mellan lagen. Nugent-Hopkins och Eberle stack upp och gjorde ett fint mål. Det är två klasspelare, men två spelare gör inget lag.
Anaheim å sin sida delade upp målskyttet på fem spelare. De skapade mycket chanser, gjorde många mål och känner nog sig nöjda med nattens match. Jacke Silfverberg noterade tre assist och dök upp i princip hela tiden när jag kikade igenom highlightsen. Riktigt kul att han har börjat leverera på riktigt. Hampus Lindholm är en annan spelare som jag är svag för. Inatt hade han en riktig "Tommy Sjödin-passning" från egen zon där han serverade en medspelare ett friläge.
 
 
San Jose Sharks - Colorado Avalanche 5-1
San Jose: Hannan, Tierney, Marleau, Couture, Scott
Colorado: Duchene
 
Nattens andra femetta. Det räknade man kanske inte riktigt med när det stod 1-0 till San Jose med 12 minuter kvar av matchen. De gamla Sharks-rävarna Patrick Marleau och Logan Couture klev, som så många gånger förr, fram och avgjorde det här mötet med ett varsitt mål i slutet.
Det är alltid lika kul att se Matt Duchene spela ishockey. Speeden, finurligheten och kreativiteten som han besitter gör att det är en fröjd för ögat att se när han sätter fart. Han gjorde ett mål inatt, med bud på fler.
 
 
Natten som kommer så är det andra puckar som gäller, då smäller det lite överallt i ligan. På återseende!
 

Kommentera här: