Nattens NHL, 3 april.

Inatt serverades vi ett helt påskägg fyllt med hockeygodis.

Jag fokuserade på de slutspelsjagande lagen och "mitt" Rangers. Jag har sett highlightsen och eftersändningar på resterande matcher och kan därför bjuda på en saftig sammanfattning här:
 
 
 
Columbus Blue Jackets - New York Islanders 4-3 (efter straffar)
Columbus: Dubinsky, Johnson, Johansen 2 (inklusive avgörande straff)
New York: Boulton, Tavares, Strome
 
Columbus vände ett 1-3-underläge till vinst här, riktigt starkt. Man har nu åtta (!) raka segrar.
De flesta målen var grötiga och ingenting som man direkt spolar tillbaka för att titta på igen. Ryan Johansen avgjorde dock straffläggningen med en riktig "innebandystraff", youtuba den!
John Tavares gjorde 1+1 i matchen och är nu endast en poäng ifrån poängligaledaren Sidney Crosby.
Islanders halkade i och med förlusten ner på en tredjeplats i Metropolitan. Man har dessutom endast en poäng till godo på Pittsburgh, som har en match mindre spelad än Islanders.
 
 
 
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4-5 (efter straffar)
Montreal: Petry, Gilbert, Eller, Subban
Washington: Ward 2, Ovechkin 2, Brouwer (avgörande straff)
 
Ovechkin dunkade alltså in två nya mål inatt. Han är riktigt chef, den gode ryssen och nu ligger han endast en pinne efter Crosby i poängligatoppen.
Matchen innehöll mycket mål trots att det var två av ligans bästa målvakter som vaktade kassarna, Braden Holtby i Capitals och Carey Price i Canadiens.
Båda lagen besitter erkänt bra powerplay-uppställningar, något som man visade inatt. Johansson och Bäckström hade en varsin assist.
Washington klättrade upp på andraplats i Metropolitan efter nattens vinst.
 
 
 
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightnings 2-1 (efter förlängning)
Ottawa: Stone, Wiercioch
Tampa Bay: Drouin
 
Två bra målvaktsinsatser präglade den här matchen. Bishop var riktigt bra i Tampas mål, men självklart överglänstes han av allas våran favoritrånare, "Hamburglar". Andrew Hammond har nu spelat 18 matcher för Ottawa och har den vangalna statistikraden 16-1-1.
Wiercioch avgjorde matchen med ett slagskott när endast 17 sekunder återstod av övertiden. Det var en brutalt viktig seger för Ottawa, särskilt eftersom Boston också vann inatt. Karlsson & co. har fortfarande tre poäng upp till Boston, som dock har en match mer spelad.
 
 
 
Detroit Red Wings - Boston Bruins 2-3
Detroit: Glendening, Weiss
Boston: Söderberg, Eriksson, Trotman
 
Tråkigt nog så vände Boston på den här matchen. De låg under med 2-0 med 15 minuter kvar av matchen. Urstarkt gjort att vända på steken, men jag gillar inte Boston för fem öre, vilket innebar att jag höll tummarna för Detroit i den här matchen.
Det var en spännande och intensiv match som innehöll många högklassiga målchanser, bland annat ett gäng frilägen för Boston.
Två svenskmål fick vi även se, då både Calle Söderberg och Loui Eriksson hängde en varsin. Zach Trotman avgjorde matchen med ett riktigt slumpmål, som Mrazek får ta på sig.
Tung, tung seger för Boston som nu är uppe på 93 inspelade poäng, samma antal som Detroit.
 
 
 
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 6-1
Florida: Mitchell, Pirri, Jagr, Barkov, Trocheck 2
Carolina: Terry
 
Carolina började matchen bäst, men skapade inte direkt några heta chanser trots att man sköt ganska mycket. Efter att kapten Mitchell gjorde 1-0 så var det dock proppen ur för Florida.
Jaromir Jagr gjorde sin 1798e NHL-poäng och klev därmed upp jämsides med Ron Francis på fjärdeplatsen över antal poäng genom tiderna. Synd för Jagr bara att han fick fira det inför i princip tomma läktare.
Roberto Luongo var ute efter sin 69e nolla i NHL-karriären men fick till slut släppa in ett trött mål med ungefär en minut kvar.
Även fast de vann inatt så är det nog kört för Florida att nå slutspel nu. De har sex poäng upp till Boston med endast fyra matcher kvar. Man måste dessutom ta sig förbi Ottawa.
 
 
 
St. Louis Blues - Calgary Flames 4-1
St. Louis: Schwartz, Stastny, Lehterä, Berglund
Calgary: Monahan
 
Tung förlust för Calgary, som ändå ligger kvar på slutspelsplats i Väst. Eftersom Calgary är indragna i streckstriden så borde de agera desperat, men istället blev de totalt uppätna av St. Louis inatt (skottstatistiken slutade 43-18!).
Calgarys Sean Monahan gjorde sitt 30e mål för säsongen på en fin styrning, imponerande! Kul också för Patrik Berglund att få göra mål, hans 10e för säsongen. Han hade dessutom en assist till 3-1-målet.
Jonas Hiller var bra i Calgary-målet, även om han kanske kan ta på sig det första målet. För övrigt så älskar jag Hillers mask, den passar perfekt till deras dräkt.
Calgarys tredjeplats kan bli Los Angeles om de vinner den match de har tillgodo på Flames. Om Los Angeles petar ner Calgary till en Wild Card-plats så kan även Winnipeg gå om dem. Mycket om och men och det kommer att bli sjukt tight ända in på upploppet.
 
 
 
Minnesota Wild - New York Rangers 2-3
Minnesota: Pominville, Vanek
New York: Moore, Nash, Miller
 
Rangers tar alltså en till tung, imponerande bortavinst och Nash prickar in sitt 41a mål för säsongen (från förlängda mållinjen!).
Lunkan var bra i målet, även om man märker att han saknar lite till sin absolut toppform. Han sprider lite mycket returer till exempel. Han är dock på rätt väg och jag tror att han kommer vara grym i slutspelet.
Det var en välspelad och spännande match som Wild och Rangers bjöd på inatt.
Rangers blev i och med nattens tvåpoängare klara som segrare av Metropolitan, trots att man har fem matcher kvar att spela.
Minnesota ligger kvar på sin Wild Card-plats, där de troligen kommer ligga även efter 82 spelade matcher.
 
 
 
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 3-1
Chicago: Teräväinen, Toews, Krüger
Vancouver: Dorsett
 
Inga Sedinar-poäng inatt heller och Vancouver åkte på en förlust. Vi fick dock se ett svenskmål signerat Marcus Krüger som gjorde Chicagos 3-1-mål på friläge. Han hade också en assist till Chicagos första mål.
Eddie Läck var återigen bra i Vancouvers mål. Han hade rejäl otur vid Chicagos 2-1-mål då det var rena rama flipperspelet runt Vancouvers mål.
Chicago fortsätter att jaga St. Louis på andraplatsen i Central, medan Vancouver ligger kvar som tvåa i Pacific.
 
 
 
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 8-2
Los Angeles: Brown, Gaborik 2, Doughty, Carter 2, Regehr
Edmonton: Purcell, Eberle
 
Okej, här var det inte speciellt mycket snack om saken. Total överkörning, i alla fall på resultattavlan. Skotten vann L.A. endast med 33-30. Vid ställningen 3-1 så hade faktiskt Edmonton ett skott i ribban. Istället för 3-2 och spänning i matchen så rann det iväg åt andra hållet.
Både Scrivens (släppte in fem mål innan han bytte( och Bunz hade en riktigt fattig kväll i Edmonton-buren.
Anton Lander och Oscar Klefbom hade en varsin assist i Edmonton, alltid något att glädjas åt som svensk.
Jeff Carters 8-1-mål var en riktig läckerhet, då han slår in sin egen retur på volley.
Det här var en viktig seger för L.A., som nu innehar den sista Wild Card-platsen i Väst.
 
 
 
Många härliga matcher och mycket spännande resultat som gjorde tabellen ännu jämnare runt slutspelsstrecken. Nu käkar vi lite mer påskmat och laddar om för nattens matcher!
 

Kommentera här: