Nattens NHL, 9 april.

Endast tre matcher spelades inatt, varav två var i princip ointressanta.
Jag kollade de två första perioderna mellan Washington - Boston, men somnade faktiskt i pausen mellan andra och tredje. Jag missade dock inga mål. Tre matcher, tre lag som blev nollade
Snabb sammanfattning:
 
 
 
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 5-0
Columbus: Anisimov, Jenner, Hartnell, Murray, Morin
 
Columbus studsade tillbaka efter förlusten mot Rangers senast. Man har nu 10-1-0 på de 11 senaste matcherna. Imponerande avslutning som lovar mer inför nästa säsong!
Inatt var det verkligen "no mercy" när man körde över Toronto. Redan efter två perioder stod det 5-0 till Blue Jackets. Sista perioden handlade mest om att se till att Bobrovsky fick hålla nollan intakt. Det lyckades man med, Bob stoppade alla 35 skott han fick emot sig och höll sin andra nolla för säsongen.
 
 
 
Washington Capitals - Boston Bruins 3-0
Washington: Carlson, Niskanen, Johansson
 
Bäckis och Ovie var splittrade inatt, istället spelade Bäckis med Johansson och Brouwer. Det gick ju med facit i hand väldigt bra. Vid 1-0 så forecheckade Johansson på ett föredömligt sätt, Bäckis levererade en riktigt fin passning som John Carlson förvaltade på bästa sätt. Johansson fick också göra mål, sitt 20e för säsongen, efter en sjukt snygg framspelning av Jevgenij Kuznetsov.
Boston saknade knappast chanser för att ta sig in i matchen, men Braden Holtby i Capitals-målet var riktigt stabil. Holtby trivs utomordentligt bra mot just Boston. Tre gånger har de mötts den här säsongen, alla tre gånger har Holtby hållt nollan.
Även om Ovechkin har tappat lite mark i poängligatoppen så spelar han mycket bättre än tidigare säsonger. Inatt hade Boston ett 3 mot 2-läge i första perioden, men Ovechkin backcheckade stenhårt och stoppade det läget helt på egen hand. Knappast något som han hade gjort tidigare i karriären, och det visar också att han har tagit till sig Barry Trotz sätt att spela hockey på ett mycket bra sätt. Jag tror att Ovechkin och hela Washington kan bli riktigt farliga i det kommande slutspelet.
Boston ligger alltjämt kvar på den sista Wild Card-platsen i Öst. De har lika många poäng som Ottawa, men bättre ROW (= fler segrar innan straffläggning).
 
 
 
Anaheim Ducks - Dallas Stars 0-4
Dallas: Fiddler, Jo. Benn, Eaves 2
 
Getzlaf borta för andra matchen i rad för Ducks. De får hoppas att han kommer tillbaka till slutspelet, för det här såg inte speciellt bra ut.
Kul för Jhonas Enroth att få hålla nollan.
Jamie Benn hade tre assist inatt och klev därmed upp på 83 poäng sammanlagt, lika många som Crosby och Tavares. Johnny T leder dock poängligan på fler gjorda mål än de andra två.
Anaheim behöver två poäng för att säkra förstaplatsen i Väst. Man möter Arizona i sista grundseriematchen, så det ska väl inte vara omöjligt.
 
 
 
Inatt har vi hela elva matcher med olika spänningsgrad att se fram emot. Den match som verkligen sticker ut är Calgary - Los Angeles. Om jag får tid över så kommer jag att dikta ihop något om det som väntar inatt.
 
På återseende!
 

Kommentera här: