Nattens NHL, 4 april.

Hyfsad skillnad på nattens utbud om man jämför med natten innan.
Jag somnade med en Pro Hockey-tidning i nyllet redan innan första matchen hade startat, så jag har bara sett highlightsen. Jag försöker mig ändå på att sammanfatta natten här:
 
 
 
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 3-4
Buffalo: Foligno 2, Larsson
Chicago: Keith, Sharp, Toews 2
 
Svängig match. Buffalo vände 0-2 till 3-2 innan kapten Toews sänkte dem med två mål de sista två minuterna.
Mannen med ett av de bästa namnen i NHL, Rasmus Ristolainen, spelade fram till alla Buffalos mål. Han hade bland annat en fin "skottpassning" till Johan Larssons mål.
Chicago ligger fortsatt trea i en otroligt jämn Central Division, endast en poäng bakom St. Louis och Nashville. Buffalo behåller sin jumboplats på svaga 52 inspelade poäng. Närmaste lag ovanför dem är Arizona på 54 poäng.
 
 
 
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 3-2 (efter straffar)
New Jersey: Matteau, Boucher, Elias (avgörande straff)
Montreal: Plekanec, Petry
 
Montreal hade många chanser att avgöra den här matchen, särskilt i slutet. De vann till slut skotten med 33-18. I vägen stod dock Devils-målvakten Keith Kinkaid. Han var riktigt bra och helt omutlig när Canadiens tryckte på för ett segermål i slutet.
Adam Larsson hade en assist och Jacob Josefsson gjorde mål i straffläggningen.
Montreal håller på att spela bort sig själv från förstaplatsen i Öst. Man ligger nu en poäng bakom New York Rangers, som dessutom har två matcher mindre spelade.
 
 
 
Dallas Stars - St. Louis Blues 5-7
Dallas: Moen, Benn 2, Seguin, Roussel
St. Louis: Berglund 2, Schwartz 3, Michalek, Pietrangelo
 
Inte direkt målvakternas natt i Dallas... Kari Lehtonen släppte in sex mål på 19 skott och hamnade på den mindre smickrande räddningsprocenten 68,4%. Enroth fick hoppa in sista fem minuterna, men då var skadan redan skedd.
Blues ledde den här matchen med 3-1, men tappade till 3-5 innan man till slut vände tillbaka till 7-5. Riktigt svängigt med andra ord.
Patrik Berglund gjorde två nya mål, men han var inte vassast i St. Louis med det. Jaden Schwartz tryckte nämligen in ett hattrick! Jamie Benn gjorde 2+1 och klev upp på en fjärdeplats i poängligan med sammanlagt 77 pinnar.
Dallas har sex poäng upp till sista Wild Card-platsen i Väst. Det kommer att bli för tufft, Klingberg och grabbarna får börja packa golfväskorna istället.
St. Louis klev i och med segern upp på samma poäng som Central-ledarna i Nashville. De har även Chicago flåsandes alldeles bakom. Upplagt för en spännande avslutning där.
 
 
 
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 2-4
Anaheim: Sekac, Rakell
Colorado: Mitchell, Landeskog, Duchene, Everberg
 
Mycket svenskpoäng i den här matchen, härligt! Rickard Rakell gav Anaheim en 2-1-ledning efter att ha hittat en lös puck framför Colorados mål. En ledning som kapten Landeskog i Colorado kvitterade med ett distink avslut. Matt Duchene skrinnade sig sedan till ett friläge och satte 3-2 för Avalanche, innan Dennis Everberg lade in 4-2-pucken i öppen kasse.
Detta var Colorados första seger mot Anaheim för säsongen. Man kan tacka Reto Berra i målet för mycket den här matchen, han var riktigt stabil. Anaheim vann till exempel skotten med 37-23.
Anaheim har redan säkrat segern i Pacific Division. Man leder även hela NHL-tabellen med sina 107 poäng. Dock har man endast två matcher kvar, vilket gör att Rangers, Nashville och St. Louis har chansen att kliva förbi.
 
 
 
San Jose Sharks - Arizona Coyotes 3-1
San Jose: Pavelski, Nieto
Arizona: Arcobello
 
San Jose har inte missat slutspel sedan säsongen 2002-2003, men i år kommer de att få gå på tidig vila. Arizona kommer, som vi har vetat sedan länge, inte heller att nå slutspel. Med de förutsättningarna så var det inte så konstig att det inte var någon direkt sprakande tillställning som lagen bjöd på inatt.
Matchens höjdpunkt stod Antti Niemi i Sharks mål för, när han gjorde en riktigt svettig räddning i slutet av andra.
I Arizonas mål så gjorde Louis Domingue sin blott sjätte NHL-match. Han fick mycket skott emot sig och skötte sig bra.
Arizona-fansen gråter nog inte speciellt mycket över den här förlusten, utan de börjar nog snarare att känna lukten av Connor McDavid.
 
 
 
Idag är det en sån där härlig dag när vissa matcher spelas tidigare på dagen, vilket gör att vi kan se dem på bästa möjliga sändningstid i Sverige. Nu ska jag kolla klart på bandy-finalen och sedan ta en kik på vad vi har att se fram emot när det kommer till NHL-matcher ikväll/inatt. På återseende!
 

Kommentera här: