Nattens NHL, 1 april.

Som sagt, den match jag fokuserade extra på inatt var Boston - Florida, två lag på desperat slutspelsjakt. Boston vann matchen med 3-2 efter att Milan Lucic gjorde sitt viktigaste mål för säsongen med en minut kvar. Sett till hela matchen var det en rättvis seger för Boston, som nu troligtvis hängde av just Florida i kampen om den sista slutspelsplatsen i öst.
Boston var lite hetare, lite vassare och alltid en hundradels sekund före Florida-spelarna. Den som höll matchen jämn var Roberto Luongo. Han svarade för några riktigt vassa räddningar, bland annat så rånade han skiten ur Calle Söderberg när han bara skulle lägga in 2-2 i öppet mål.
Jaromir Jagr kom inte upp i standard den här matchen och var långa stunder osynlig. Florida hade behövt honom mer ikväll.
Det är dock alltid kul att se när NHL-lag ställer om från försvar till anfall. Vid 2-1-målet så slarvar Boston i offensiv zon, varpå Brad Boyes får tag på pucken och sätter fart. Ingen tvekan hos Boyes, full fart rätt mot mål och en "five holening" på Rask. Även om Rask egentligen ska ha den pucken så är det i sådana situationer man förstår varför man älskar den här sporten.
Svenskarna gjorde en helt OK match, framförallt Loui. Han forecheckade föredömligt vid 1-0-målet, ett mål som han till slut fick sprätta in själv efter att kyligt ha väntat ut Luongo.
I övrigt så fortsätter jag att imponeras av David Pastrnak. Grabben är överallt på isen när han spelar och han skapar chanser både åt sig själv och åt sina lagkamrater. Sjukt att tänka att han endast är 18 år.
 
Boston Bruins - Florida Panthers 3-2
Boston: Eriksson, Pastrnak, Lucic
Florida: Pirri, Boyes
 
 
Övriga matcher inatt:
 
Winnipeg Jets - New York Rangers 2-3
Winnipeg: Slater, Stempniak
New York: Zuccarello, Brassard, Kreider
 
Kul för Lunkan att få vinna igen! Inatt spelade han bra mot ett slutspelsjagande Winnipeg. Han fick 34 skott mot sig och noterade den finfina räddningsprocenten 94,1%. Jag tror att detta var en extremt viktig seger för Lundqvist, då Talbot inte levererade mot Washington senast. Denna match borde därmed tysta ner de kritiker som tycker att Rangers borde ge Talbot fler chanser. Det är Lundqvist som ÄR New York Rangers. Förutom Lunkan så var det inte några svenskar som utmärkte sig.
New Yorks favoritnorrman däremot, han gjorde mål. Det var Zuccarellos 15e mål för säsongen och han fortsätter att leverera efter sin kontraktsförlängning. Derick Brassard nådde inatt 40 assist under säsongen för första gången i sin karriär. Han hängde dessutom en balja. Chris Kreider avgjorde matchen på ett riktigt fint vis. Fri med Pavelec så lurade han upp honom på läktaren och la in 3-2 i öppen kasse. Kul även för Lee Stempniak, en spelare som jag gillade i Rangers-tröjan, att få hänga en kasse mot sitt gamla lag.
Tråkigare däremot att se när Byfuglien försöker crosschecka nacken av Miller. Miller som redan hade huvudet på väg ner mot isen när Byfuglien slog till... Hoppas verkligen att han åker på en längre avstängning, minst 10 matcher. Skönt att se att Miller återvände i matchen dock.
 
 
Detroit Red Wings - Ottawa Senators 1-2 (efter straffar)
Detroit: Nyquist
Ottawa: MacArthur, Stone (avgörande straff)
 
Andrew Hammond fortsätter att samla vinster på hög! Inatt var det dock inte mer än rätt att Ottawa plockade med sig två poäng hem. De spelade stundtals riktigt bra och skapade mängder med chanser, men längst bak i Detroits försvarslinje så stod en för natten galet bra tjeck. Petr Mrázek gjorde några otroliga räddningar, framförallt när han hann ner på Mark Stones backhand mot öppet mål. Att den gode Petr inte sträckte en ljumska där är för mig en gåta. Inte förrän i minut 56 så fick Ottawa in kvitteringen, inslagen av Clarke MacArthur (på passning av Erik Karlsson). Man vann sedan en välslagen straffläggning, där bland annat Nyquist och Zibanejad satte sina straffar. Två väldigt viktiga poäng för Ottawa, som därmed hakar på Boston i kampen om den sista slutspelsplatsen.
 
 
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4-2
Washington: Green, Ovechkin, Laich, Ward
Carolina: Gerbe, Staal
 
Nattens stora milstolpe, Alexander Ovechkin med sitt 50e mål för säsongen! Han har nu sex stycken 50+ mål-säsonger i sin karriär, lika många som en viss Mario Lemieux. Det är alltid kul att se Ovie spela hockey, särskilt som han har spelat i år. Hans parhäst, Nicklas Bäckström, gick dock poänglös från nattens match.
 
 
Nashville Predators - Vancouver Canucks 4-5 (efter straffar)
Nashville: Franson, Beck, Stålberg, Fisher
Vancouver: Vey, Hansen, Burrows, Higgins, Vrbata (avgörande straff)
 
Skandinaviskt möte mellan Pekka Rinne och Eddie Läck. En strid som Läck gick segrande ur efter en straffläggning där bland annat Filip Forsberg missade en straff.
Vanouver inblandade i en målrik match, och bröderna Sedin gör inte en enda poäng. Det hör inte till vanligheterna, särskilt inte när de möter ett så pass kompetent lag som Nashville. Det lär dock vara skönt för alla Vancouverfans att se att resten av laget kan leverera när Sedinarna inte gör det. Vancouver har riktigt bra form och seglar allt mer upp som en mardrömsmotståndare i ett kommande slutspel.
 
 
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightnings 3-1
Toronto: Kadri, Booth, Rielly
Tampa Bay: Callahan
 
Det här var inte någon match jag la något större fokus på. Vi kan konstatera att Toronto ryckte till och gav hemmafansen en seger. En seger gör dock ingen säsong, och jag tror fortfarande att det är ganska bistra miner bland både fans och spelare. Vi kan notera att Jocke Lindström fick en assistpoäng vid Nazem Kadris 1-0-mål, då han helt enkelt sköt på Kadris fot och in i mål.
 
 
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 3-2 (efter förlängning)
Columbus: Foligno, Dubinsky, Johnson
New Jersey: Cammalleri 2
 
Nattens tröttaste match up? Troligen. Två lag som varken slåss om slutspel eller om Connor McDavid. Columbus har dock kommit igång sedan de fick tillbaka sina skadade nyckelspelare. Det som är synd för dem är att det är för sent. Det hade varit spännande att se hur de hade legat till i tabellen om de inte drabbats av alla skador. Noterbart från denna match är att både Alexander Wennberg och Adam Larsson stod för en varsin assist.
 
 
En bra NHL-natt, det känns att vi närmar oss slutspel!
 

Kommentera här: