Nattens (och gårdagskvällens) NHL, 6 april.

Inte så många matcher igår kväll/inatt, men de poäng som det spelades om var viktiga för slutspelsstriden.
Som vanligt, här kommer en snabb sammanfattning med lite egna tankar kring varje match:
 
 
 
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4-1
Philadelphia: Voracek, Schenn, White, Del Zotto
Pittsburgh: Sutter
 
Flyers sveper alltså Pens (för första gången sedan 1985). Pittsburgh trivs så oerhört dåligt mot just Philadelphia, det är nästan sjukt att se. De dominerar stundtals den här matchen, men det är som att det låser sig för dem. Steve Mason var galet bra mellan stolparna i Flyers, han noterade 97,9% i räddningsprocent!
Glädjande för Pittsburgh var att Malkin var tillbaka i spel, även om det inte hjälpte i den här matchen.
Pittsburgh är nu ett av tre lag som har 95 poäng. Man har fortfarande en Wild Card-plats, men Ottawa jagar alldeles bakom.
 
 
 
Detroit Red Wings - Washington Capitals 1-2
Detroit: Helm
Washington: Kuznetsov, Green
 
Detroit saknade knappast chanser för att kvittera den här matchen, men i Washingtons mål stod en galet bra Braden Holtby. Han noterade en räddningsprocent på 97,2% och stod för många avgörande räddningar.
Washington är i och med seger helt klara för slutspel, medan Detroit har det lite tuffare. De har, precis som Pittsburgh och Boston, 95 poäng. Dags för Z och grabbarna att kamma till sig om man inte vill missa slutspel för första gången sedan säsongen 1989-1990.
 
 
 
Florida Panthers - Montreal Canadiens 1-4
Florida: Ekblad
Montreal: Plekanec, Gallagher, Parenteau, Smith-Pelly
 
Både Pacioretty och Subban skadade sig här för Montreal. Subban återvände till matchen (och stod för en läcker assist), medan Pacioretty inte spelade något mer. Tuff smäll för Montreal. Carey Price noterade 96% och stod för en bra, stabil match (precis som vi är van vid).
En av mina favoritspelare, den riviga Devante Smith-Pelly, fick göra sitt första mål i Canadiens tröja.
Montreal är nu en poäng efter Rangers i kampen om förstaplatsen i Öst. Montreal har dock bara två matcher kvar att spela, medan Rangers har fyra kvar.
 
 
 
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2-3 (efter straffar)
Toronto: Lupul, Van Riemsdyk, Hollan (avgörande straff)
Ottawa: Karlsson, Stone
 
Klantigt av Ottawa att tappa poäng här. Man tog sig dock lite närmare lagen ovanför med hjälp av den poäng man tog efter 60 minuter. Både Bernier i Torontos mål och Hammond i Ottawas mål var bra. Det var dock Bernier som fick med sig segern i omgång sju av straffläggningen.
Ottawa har nu två poäng upp till Detroit, Boston och Pittsburgh på rätt sida slutspelsstrecket.
 
 
 
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 1-2
Chicago: Versteeg
St. Louis: Backes, Jokinen
 
Två bra lag, två bra målvakter. Nattens matcher präglades mycket av duktiga insatser mellan stolparna. Den här matchen var inget undantag. Corey Crawford noterade 93,9%, medan Jake Allen hade hela 97,4%.
Gamle Olli Jokinen gjorde sitt första mål sedan han blev bortbytt till St. Louis.
St. Louis två pinnar här betyder att de går upp på förstaplatsen i Central Division.
 
 
 
I poängligan så leder fortfarande Sidney Crosby med en poäng före Ovechkin och Tavares, med Voracek ytterligare en poäng bakom dem.
 
Natten som kommer bjuder bland annat på Minnesota - Winnipeg och Vancouver - Los Angeles. Om jag får lite tid över så tänkte jag plita ner några tankar om dem matcherna senare. På återseende!
 

Kommentera här: