Inatt smäller det!

Vilken natt vi har framför oss! ALLA matcher har betydelse, på något vis.
Här har ni en snabbgenomgång om vad alla lag kan ställa till med inatt:
 
* Islanders kan, om resultaten går emot dem, vara på väg mot en Wild Card-plats. Det trodde man inte för tre-fyra veckor sedan när de ledde Metropolitan.
* Columbus, som möter Islanders, har fantastisk form. De har sju raka segrar och jag tror att de gärna vill fortsätta i den stilen.
 
* Om Boston vinner mot Detroit så går de upp på samma poäng som Zetterbergs gäng.
* Om Detroit däremot vinner den matchen så tar de ett stort kliv mot att säkra slutspelsplatsen.
 
* Om allt går Washingtons väg inatt så kan de hoppa ända från Wild Card-plats upp till andraplats i Metropolitan.
* Om Washington däremot förlorar så kan deras motståndare Montreal ta sig upp som ledare i Öst (om Rangers förlorar).
 
* Även Tampa Bay kan gå upp som (delad) ledare i Öst om de vinner sin match mot Wild Card-jagande Ottawa. För att detta ska hända så måste samtidigt de andra resultaten gå deras väg.
* Ottawa å sin sida måste nästan vinna inatt, särskilt om Boston skulle ta två poäng. Skulle Boston vinna samtidigt som Ottawa förlorar så känns det som att det blir all för tufft för Ottawa att jobba sig upp på Wild Card-plats.
 
* Florida MÅSTE vinna för att ha någon som helst möjlighet att ta sista Wild Card-platsen.
* Tur då för dem att nattens motståndare Carolina inte har någonting att spela för. De kan inte ens "vinna" sistaplatsen.
 
* St. Louis vill skaka av sig Minnesota och Chicago som jagar bakom. Det är möjligt att de gör ett litet ryck i kampen om andraplatsen i Central om dem vinner inatt.
* Nattens motståndare för St. Louis är Calgary, som för tillfället har hand om tredjeplatsen i Pacific. De har tre poäng till godo på närmast jagande lag, Los Angeles (som har en match mindre spelad). Vinner de inatt så håller de alltså L.A. på minst en poängs avstånd.
 
* Minnesota jagar tredjeplacerade Chicago i Central. De har bra form, fem raka vinster, men möter inatt på riktigt bra motstånd i Rangers.
* Lundqvist & co. vill hitta slutspelsformen. Jag tror därför att nattens match passar dem bra, eftersom de får en riktig utmaning när de möter ett starkt Minnesota. Rangers ligger just nu etta i Öst, en poäng före Montreal.
 
* Chicago vill hålla undan för lagen nedanför, samtidigt som de vill jaga ikapp St. Louis som ligger endast en pinne före dem. De möter ett för dagen väldigt starkt Vancouver.
* Vancouver som säkerligen vill behålla den fina formen in i slutspelet.
 
* I nattens sista match så behöver Los Angeles verkligen en vinst. Om de tar två poäng inatt så skulle de gå upp på samma antal poäng som Winnipeg, som just nu innehar den sista Wild Card-platsen i Väst.
* De möter ett Edmonton som vill komma sist. Eller, spelarna vill nog inte det, men jag kan nästan lova att ledningen håller tummarna för att de kommer sist nu när slutspelet redan är kört för länge sedan. Vad lagen runt jumboplatsen än säger så är det extra viktigt att komma sist i år, då det är två spelare i draften som verkligen sticker ut: Connor McDavid och Jack Eichel. Den som kommer sist får som sämst andravalet (troligen Eichel).
 
 
Ja, ni ser ju vilka sjukt intressanta och viktiga matcher som spelas på andra sidan Atlanten inatt. Det jobbigaste med det är att det blir svårt att välja vilka matcher man ska titta på. Det är tur att det är 2015 och att man har tillgång till alla tekniska framsteg som har gjorts. Jag tänker nämligen se Detroit - Boston på tv'n, Ottawa - Tampa Bay på iPaden och Minnesota - New York Rangers på datorn.
Nu ska jag iväg på påskmiddag, håll tummarna att släkten tar det lugnt med snapsandet så att man orkar hålla sig vaken inatt.
 
Passa även på att följa NHLsnacks på Twitter: @NHLsnacks_
 
Tipsa era NHL-polare om den här bloggen, lämna en kommentar och njut av fantastisk underhållning inatt.
På återseende!
 

Kommentera här: