Nattens (och gårdagskvällens) NHL, 5 april.

Igår/inatt spelades ett helt gäng med matcher.
Jag ser så mycket NHL som möjligt live. De matcher som jag missar eller väljer bort ser jag i efterhand, antingen hela matcher eller bara highlights.
 
Från klockan 19 igår kväll fram till ungefär klockan 7 imorse så bjöds vi på följande matcher:
 
 
 
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3-2 (efter straffar)
Carolina: Lindholm, J. Staal, Terry (avgörande straff)
Philadelphia: Raffl, Couturier
 
Jag valde att inte se den här matchen, fast det var den första som startade igår kväll. Jag kände helt enkelt att den inte skulle ge mig så mycket, så jag passade på att spöa en kompis på NHL 15 istället.
Highlightsen berättar också om en ganska torr match. Kul för Elias att göra ett mål. Kul också att se min Ultimate Team-favorit Skinner skapa lite chanser. Han har ju fått ganska mycket skit i år, men jag hoppas fortfarande att han slår igenom ordentligt.
Vi fick se fina straffar. Nathan Gerbe i Carolina börjar växa fram till lite av en ny favoritspelare.
Inget av lagen har något med slutspelet att göra.
 
 
 
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 5-3
Columbus: Foligno 3, Calvett, Hartnell
Pittsburgh: Crosby, Sutter, Lovejoy
 
Jag valde att se den här matchen istället, vilket jag med facit i hand gjorde rätt i. Det var en bra match, Columbus tog sin nionde raka seger och publiken var helt vild.
Foligno prickade in ett hattrick, hans första i karriären. Han och Dubinsky är fin att se tillsammans. Hartnell lyckades peta in en av de grötigare målen den här säsongen. Crosbys mål föranleddes av ett fint klapp-klapp mellan honom och Hörnqvist. Även om Jack Johnson i Columbus ligger på -16 så är han rolig att se på, både framåt och bakåt. Det händer ofta saker runt honom.
Columbus kommer (tyvärr) inte att ta sig till slutspel i år, det vet vi sedan tidigare. Det som är mer intressant är att Pittsburgh är på väg att hamna i något av en knipa. De möter Philadelphia ikväll, ett lag som de hatar att möta i en match som de verkligen skulle behöva vinna. Spännande.
 
 
 
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 5-4
Winnipeg: Slater, Frolik, Stempniak 2, Scheifele
Vancouver: H. Sedin, D. Sedin, Burrows 2
 
Fem poäng sammanlagt av Sedinarna. Det hjälpte dock inte inatt. Lee Stempniak, som har nämnts här i bloggen tidigare, gjorde två nya mål inatt och hjälpte Winnipeg till en tung seger.
Eddie Läck gjorde några bra räddningar, men släpper man in fem mål kan man i mina ögon inte bli godkänd.
En bra match inför en gaaaaaalen publik. Brutalt viktiga poäng för Jets, som inte har råd att tappa någonting i jakten på en slutspelsplats.
 
 
 
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 2-1 (efter straffar)
Boston: Bergeron 2
Toronto: van Riemsdyk
 
Den här segern satt hårdare åt än vad jag trodde innan matchen. Den anledningen stavas dock James Reimer. Torontos målvakt fick 50 (!!) skott emot sig, varav många var högklassiga lägen. Ändå lyckades Toronto hålla ställningen i 65 minuter. Att inte Reimer blev matchens första stjärna får klassas som nattens största rån.
Det slås mycket fina straffar i NHL och Bergerons avgörande straff var inget undantag.
Det här var två viktiga poäng för ett Boston som ligger på Wild Card-plats.
 
 
 
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 0-4
Tampa Bay: Stamkos 2, Callahan, Johnson
 
Lagets stjärnor levererade när Tampa Bay tog en ganska behaglig vinst, trots att Florida vann skotten med 34-22. Ben Bishop var riktigt bra i Tampas mål och höll sin fjärde nolla för säsongen.
Det var mycket tomma stolar i BB&T Center, som vanligt. Sorligt många tomma stolar till och med. Tråkigt att se.
Tampa går starkt och ser ut att kunna utmana Montreal ordentligt om segern i Atlantic Division. Florida får ladda för semester.
 
 
 
Minnesota Wild - Detroit Red Wings 2-3 (efter straffar)
Minnesota: Parise 2
Detroit: Sheahan, Nyquist, Helm (avgörande straff)
 
Det här var en ganska tillknäppt match, som avslutades med en spännande straffläggning där Darren Helm avgjorde i åttonde omgången.
Minnesota känns rätt säker på sin slutspelsplats. För Detroit var det däremot en extremt viktig vinst. Hade de blivit utan poäng här så hade det endast skiljt en poäng ner till Ottawa.
 
 
 
New York Rangers - New Jersey Devils 6-1
New York: Nash, Yandle, Moore 2, Stepan, Brassard
New Jersey: Josefsson
 
Jag såg de två första perioderna i den här matchen, men då det rann iväg så bytte jag match. Synd att inte Lundqvist får hålla nollan, men han gör en riktigt bra match. Han hamnade till slut på fantastiska 97,2% i räddningsprocent.
Keith Yandle gjorde sitt första mål som en Ranger på ett skott från blålinjen som smet in.
Rangers drar ifrån i toppen av den Östra tabellen. Samtidigt så klev man upp i topp av hela NHL efter nattens två poäng.
 
 
 
New York Islanders - Buffalo Sabres 3-0
New York: Okposo, Nelson, Kulemin
 
Jag zappade över till den här matchen när det stod 1-0. Då hände något som kan summera en hel del av Buffalos säsong. Ett uppspel från en Buffaloback tog på en trasig klubba och friställde Brock Nelson som gjorde 2-0-målet. Snacka om att ha oturen grinandes i nyllet på en. Just otur är ju det absolut sista ett så pass uselt lag som Buffalo behöver. Enda anledningen till att de inte förlorar varje match med 0-47 är ju för att de har målvakter som av någon outgrundlig anledning fortsätter att överprestera. Inatt var det Andrey Makarov som gjorde NHL-debut och fick mota 30+ skott.
Islanders klev efter seger tillbaka upp på andraplatsen i Metropolitan, med Buffalo hamnar allt närmare McDavid/Eichel.
 
 
 
Ottawa Senators - Washington Capitals 4-3 (efter förlängning)
Ottawa: Stone, MacArthur, Zibanejad, Turris
Washington: Johansson, Greene, Brouwer
 
De är starka just nu, Ottawa. Trots att man tappade en 3-0-ledning här så vann man återigen i förlängningen. Kyle Turris avgjorde i förlängningen på ett friläge där han "five holear" Holtby. Mark Stone fortsätter göra mål medan Ovechkin gick poänglös från nattens match. Hammond fortsätter att servera vinst efter vinst till de grymma fansen i Kanadas huvudstad. Han är nu 17-1-1 på sina 19 starter i NHL.
Ottawa fortsätter alltså att nafsa Boston i hälarna. Washington bytte plats med Islanders i toppskiktet av Metropolitan.
 
 
 
Nashville Predators - Dallas Stars 3-4 (efter förlängning)
Nashville: Forsberg, Ellis, Neal
Dallas: Moen, Seguin, Sceviour, Eakin
 
Predators vände ett sent 1-3-underläge till 3-3 bara för att sedan förlora i förlängningen. Såg inte att Dallas skulle vinna den här matchen, men kul för Enroth att ta en vinst. Han skötte sig bra, det var inte hans mål. Nashville vann dessutom skotten med 36-23. Viktigt för Filip Forsberg att göra 1+1, Nashville behöver få igång honom ordentligt igen om de vill gå långt i slutspelet.
Nashville som nu får passa sig för St. Louis, som ligger en poäng bakom dem i Central Division. St. Louis har dock en match mindre spelad.
 
 
 
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 5-3
Arizona: Ekman-Larsson 2, Doan, Arcobello, Gagner
San Jose: Hertl, Thornton, Tierney
 
Stekhete Ekman-Larsson (2+1) avgjorde den här matchen tillsammans med Mike Smith.
Ekman-Larsson är nu målfarligaste backen i hela ligan. Han slog även Phil Housleys klubbrekord för antalet backmål.
Mike Smith har ju fått extremt mycket (befogad) kritik den här säsongen. Inatt var han dock bra (San Jose vann skotten med 45-34). Han ser ju oftast ut som en kille på 2,50 meter, men spelar som 1,40. Frågan är vart han spelar nästa säsong.
Arizona lämnade Buffalo fyra poäng bakom sig på jumboplatsen i och med nattens viktoria.
 
 
 
Edmonton Oilers - Calgary Flames 0-4
Calgary: Colborne, Granlund 2, Wideman
 
Det här var en snäll match, endast en utvisning under 60 minuter. Flames behövde segern mest och det syntes också. Det hade dock kunnat bli en annan matchbild. Jordan Eberle hade nämligen ett jätteläge bara sekunder innan Calgary gjorde 1-0.
Calgary som alltjämt parkerar på en tredjeplats i Pacific.
 
 
 
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3-1
Los Angeles: King, Martinez, Gaborik
Colorado: O'Reilly
 
Colorado hade någon mindre chans att ta ledningen vid 1-1. Istället tog L.A. en rättvis seger, man släppte endast igenom 10 skott på hela matchen!
L.A. håller sig kvar på Wild Card-plats i och med segern.
 
 
 
Även idag har vi lite tidigare matcher att se fram emot, bland annat Philadelphia - Pittsburgh klockan 18.35.
 
Se till att följa @NHLsnacks_ på Twitter om du inte redan gör det. På återseende!
 

Kommentera här: